2013. március 9., szombat

Gumicukor



Györki  ezt neked találtam, most csak ilyen gumicukrot tudok küldeni, de szerintem ezt te is megtudod csinálni! :)
 

Hozzávalók :

0,5 l szűrt feketeribizlilé ( vagy áfonya , lila szőlőlé , a lényeg , hogy sötétlila legyen )
0,5 l szűrt eperlé ( vagy málna , vagy cseresznyebefőtt leve a lényeg , hogy piros legyen )
0,5 l szűrt szőlőlé ( vagy must , vagy almalé a lényeg , hogy sárga legyen )
0,5 l tej + 2 ek cukor
4 csomag zselatin (25g/csomag)
esetleg cukor a levekhez , hogy édesebb legyen ( én nem tettem bele )

Elkészítés :

A gyümölcsleveket külön-külön edényben állandó kevergetés mellett felforralom 1-1 csomag zselatinnal . Lehabozom !!! Ez egy lényeges mozzanat , ha nem teszed az egész munkád kárba vész , mert a kis hólyagok gusztustalanná teszik a zselét .Külön-külön egy-egy  edénybe ( 18x18 cm ) öntöm .





Kihűtöm , majd minimum 3 órára a hűtőszekrénybe teszem dermedni , de a legjobb egész éjszakára . Amikor kiveszem 2x2 cm-es kockákra vágom .




Egy nagyobb edényben ( 25x25 cm ) szépen , óvatosan elvegyítem . 



Nem tudom , hogy ki hogyan van vele , de engem elbűvöl ez a sok csili-vili :) !



Most főzöm fel a tejet az utolsó csomag zselatinnal . Ezt is le kell habozni ! Kihűtöm ! Fontos , mert különben megolvasztja a már elkészült kockákat !!! Ráöntöm a zselé kockákra és újra beteszem a hűtőbe 3 órára , vagy egy egész éjszakára .




Amikor kiveszem kiboríom , majd fél cm-es lapokat vágok belőle , amiket aztán tetszőleges formákra szúrok ki és soha de soha nem lesz belőle két egyforma .




Tipp : ne túl nagyra vágd , a gyerekeknek a kisebbek jobban tetszenek !


(TücsökBogár konyhája blogról másolva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése