2013. március 16., szombat

Autó

Ma nagyon szép napsütésre ébredtünk, de azért még kicsit hideg van (persze a Magyarországihoz képest meleg az a 6-7 fok) de nagyon jó érzés volt a napsütötte konyhában kávézni reggel. Itt már virágoznak a nárciszok a templom kertjében, és a város tele van ültetve színes primulákkal. Nagyon vidám, és tavasz érzésem van tőle.
A fiúkat el is zavartuk délelőtt a parkba, rohangáljanak, labdázzanak, a Dénes nem is jött haza csak ebédelni, aztán egy angol fiúval mászkált. Sajnos Domi már egész délután itthon aszalódott, mert neki itt nincs barátja ezért el sem megy, és meg sem próbál valakivel összeismerkedni. Nem tudom hogyan segíthetnék neki, de így halálra fogja unni magát a nyári szünetben.

Dénes délután elment floorball-ozni Limerickbe, egy rakás lett, kettő szlovák, (az egyik apja magyar és tud is rendesen magyarul) alkotják a csapatot.Szoktak is indulni a helyi ligában, ami szeptemberben indul, addig Dénesnek is lesz ideje beletanulni. Nagyon tetszik neki és borzasztóan elfáradt, de nem bánja, menni akar ezentúl.

Mi tegnap ünnepeltünk Áronnal, ugyanis megjött a levél, hogy megkaptuk a családi pótlékot. Amikor eljöttem augusztusban Magyarországról ott lemondtam, itt pedig csak fél év itt élés után lehet megkapni, de mivel egy csomó papírt csak hosszas utánjárás után tudtunk beszerezni, ezért október végén lett beadva. Gondoltuk akkortól jár, de megkaptuk visszamenőleg szeptembertől. Ez már egy komoly összeg, amit áprilisban utalnak át nekünk, és abból bizony autó lesz! Szóval veszünk végre kocsit, házasságunk 20 éve alatt szinte mindig volt autónk, iszonyúan hiányzott. Itt busszal nem igazán lehet mozogni, mert nagyon drága, és a kiránduló helyekhez nem is megy, mert mindenkinek van kocsija úgyis. A bevásárlásról nem is beszélve, ami az én dolgom és bizony ennyi emberre hazacipelni mindent, igen megterheli a hátamat, még hátizsákkal is. Nem elhanyagolható szempont az sem hogy így Áron túlórát is tud vállalni, mert nem lesz rászorulva senkire, mert most mindig valakit meg kell kérnie, ugyanis a munkahelye a városon kívül van 5 km-re.
Ezen felbuzdulva, ma a napsütésben sétálni mentünk, megkerestük a használt autó kereskedést, és álmodoztunk, Áron az internetet is bújta mert hátha ott találjuk meg a megfelelő autót. Most van rá pár hetünk hogy tájékozódjunk, és kitaláljuk mi legyen a befutó.

A képek két napja készültek, gyönyörű szivárvány volt:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése