2013. július 24., szerda

tapasztalatból mondom

Akkor most a gyógyulásunk után (már csak elvétve hámlunk, és alig viszket néhol) elmondom, hogy éltük túl. Azt olvastam otthon is megérkezett a kánikula, talán valakinek még hasznos is lehet. 

Először is ha valaki nem olyan hülye, mint én, akkor nem megy délelőtt 11-kor  vízparton a tűző napra, és tartózkodik ott délután 5-ig. Ha mégis kimegy, bekeni magát 30-as vagy még nagyobb faktorszámú naptejjel, vagy nem vetkőzik bikinire. 
De ha mégis ilyent tenne, akkor ha hazaér gyorsan vegyen be panadolt, vagy valami más fájdalomcsillapítót, zuhanyozzon meg, kenje be magát vastagon bepanten kenőccsel és igyon sok-sok vizet. Ha valahogy túlélte az éjszakát, másnap ugyanez a teendő. Harmadnapra már megteszi a napozás utáni testápoló és a fájdalomcsillapító is, negyednap szintén, és ekkor már valószínűleg hámlik is lefelé a bőre. Ötödik nap már elég lehet az aloé verát tartalmazó testápoló zselé is, ami hűsít, és a viszketést is csökkenti, és talán már nem kell a fájdalomcsillapító sem. Ekkor már aludni is lehet úgy, hogy nem ébredünk fel minden mozdulatra a fájdalomtól, de a sok nem alvás miatt is valószínű, hogy beájulunk és végig alusszuk végre az éjszakát. A testápolóra még kb egy hétig szükség lesz, de lassan nem a fájdalom hanem a viszketés miatt.
Ime az aranycsapat:

Mivel a régi bőrünk nagy része lehámlott, és a poratkák elhalt emberi hámsejtekkel táplálkoznak, nekünk most csupa kövér és elégedett poratkánk van. :)
Ja és van egy fehér bikinim, amit nem tudok levenni, de a többi részem szép barna lett.
A tanulságot mindenki vonja le, és okuljon! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése