2013. július 25., csütörtök

ötleteket várok

Akkor vázolom a helyzetet, adott egy 14 éves fiú, akinek nincs egyetlen egy barátja sem, mert az otthoniak már messze vannak és elszakadt tőlük, itt meg nem volt az osztályába járó 6 fiúból senki szimpatikus. Másokat nem ismer itt. Most iskolát is vált, és bizakodom hogy majd ott talál valakit, de még július van.
Semmi más nem érdekli jelenleg csak a tv, online filmnézés, számítógépes játékok, ha ezektől elhajtom akkor a tabján játszik, ha azt sem engedem akkor, ide dől, oda dől, szenved, unatkozik. Heti háromszor elviszem futni, akkor fél órát mozog, aztán amit kötelezően megparancsolok, azt megcsinálja, de semmit magától nem akar, és ha jönnek a Dénes haverjai velük úgy viselkedik mintha 10 éves lenne. Piszkálja őket, meg rájuk mászik, és kinézetre is csak 12 évesnek látszik, de a viselkedése még aggasztóbb. Magától nem megy el itthonról, ha elzavarom elmegy húsz percre, és már csönget is, egész nap semmi kapcsolata senkivel  hármunkon kívül. Fogalmam nincs, hogy segíthetnék neki korabeli fiúkkal ismerkedni, és még inkább úgy viselkedni, amennyi idős. Mert megbeszéljük, érti is, de ha oda kerül a helyzetbe, bepörög és cikis lesz. Ráadásul új suliba megy, és ezzel  tuti a lúzer kategóriai besorolás neki sajnos...

Esetleg ha valakinek van ötlete irja meg...

6 megjegyzés:

  1. Szia,
    eddig inkognitóban olvastalak. Gondolom erre már te is gondoltál, de azért megírom: mi lenne, ha valamilyen csapatsportra járna? Ha közös az érdeklődés, máris van egy téma, ami összehozhatja őket. Most nyáron esetleg egy tematikus tábor? Ha az érdeklődési kör ugyanaz, talán könnyebben barátkoznak.
    Brigi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, már én is gondoltam rá, de nyáron itt leállnak az edzésekkel, ősztől az iskolájában mindenképp szeretném ha sportolna.

      Törlés
  2. Móni, Balázs detto ugyanez, azzal a különbséggel, hogy valamennyire igyekszik beolvadni, több-kevesebb sikerrel... Mi egy hónapja egyszerűen elzavartuk itthonról a strandra, mert tudtuk, hogy az összes osztálytársa ott van. Alig akart elmenni, még a hasa is ment, olyan ideges volt. Kis bogárkám. Ma meg szinte alig látjuk, mert folyton ott lóg :-) Sajnos a sport itt sem nagyon megy nyáron, de mi is azt tervezzük, csak hát meglehetősen finnyás, meg amúgysem képes odafigyelni délután, még Ritalinnal sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő már nem szed ritalint mióta kijöttünk, és szerintem a sport jót fog tenni. Próbáltam a cserkészekkel felvenni a kapcsolatot, de csak e-mail cim van megadva és arra nem válaszoltak, lehet nektek is meg kéne próbálni. De már tényleg nincs ötletem, mit tehetnék még.

      Törlés
  3. Nalunk a tengereszkadetsag jott be, az enyem aspergeres. Ez okyasmi mint acserkeszseg csak komolyabb. itt van legikadetseg es katonai kadetsag is, meg a St Johns ambulance is tart fiataloknak foglalkozast es a rendorsegnek is van ifjusagi szekcioja.

    Meg az zene, a zongorat meg kotelezoen csinalta, a klarinetot az iskolai zenekar miatt (zenekari tagnak lenni kul), a gitart meg teljesen magatol (most is azt nyuzza, idegesito, de kibirjuk)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsi én itt még nem hallottam róla hogy lenne kadétság, de utána fogok járni. Nálunk mindenki zenél rajtam kivül, de tavaly sajnos nem volt rá lehetőségük, viszont ősztől már az új suliban lesz, zene órájuk is. Dominak is nagyon hiányzott, mert otthon ének tagozatra járt ő is.

      Törlés