2013. július 27., szombat

Györki vizsgája sikerült :)

Tegnap Györki levizsgázott, és megkapta a szakmunkás bizonyítványát, élelmiszer és vegyiárú eladó lett belőle, hivatalosan is. Nagyon büszke vagyok rá, és örülök, hogy élete első önálló döntését ilyen sikeresen végigvitte, és nemcsak elkezdte, de be is fejezte ezt a sulit. Ennek örömére mindjárt meg is vettük neki a repülőjegyet, hogy augusztus végén velünk töltsön pár hetet, és nyaraljon kicsit. Már mindannyiunknak nagyon hiányzik.
Ő most örömmel vetette bele magát a gondtalan nyár élvezetébe, a bulizásba, és gondolom hogy a következő héten az Ördögkatlanon is hasonlóan jól érzi majd magát. Aztán nem sokára szülinapja lesz és az is bulizás, és csak ez után fog hozzánk jönni nyaralni. Ha szeptember elején hazamegy, akkor viszont nekikezdhet állást keresni, talán egy kicsit nagyobb esélyekkel, mint tavaly ilyenkor. Remélem hogy rendeződni fog az anyagi helyzete, és nem kell aggódnom érte, hogy hogy fog boldogulni.

Ma nem voltunk kirándulni, mert egy barátunkat vittük Mallow-ba a vonatra, mert indult haza Magyarországra, és ha már ott jártunk vettünk egyenruha cipőket a fiúknak. Leárazás volt és lonsdale cipőket vettünk nekik, teljesen feketét, mert csak azt szabad az egyenruhához hordani. Most megkaptuk darabját 25 euroért pedig egyébként 35-50 között vannak. De ha veszek valami névtelent, azt sem kapom meg 18-20 alatt és nem tart ki egy tanévet, tavaly Dénesnek már lonsdale volt (még mindig egyben van, csak elkopott a talpa), Dominak nem márkás, és neki kellett is a két pár, (Domiét ki kellett dobni mindkettőt) szóval akkor most úgy döntöttem így jobban járunk, és még menő is a cipőjük. Az egyenruhákat még nem vettem meg, de megkérdeztük kb 200 euro lesz fejenként, és akkor még táskák 25-nél kezdődnek, és  tanszerek, füzetek, tolltartók, tesiholmi. Nagyon durván drága itt a beiskolázás, mert ehhez még jön a tandíj ami fejenként és évente 230 euro ebben a suliban, és még nem vettünk könyveket, ami még nem is tudom mennyi lesz. Persze ki tudjuk fizetni ezt mind, mert az itteni fizetésből ki lehet, csak nem lesz könnyű mert mi még haza is utalunk a tartozásainkra. Azért kicsit görcsölök rajta, mert ez a beidegződésem már megmarad úgy néz ki, de Áron szerint jó lenne ha leállnék a parázással, mert minden rendben lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése