2013. május 24., péntek

Várunk...

Továbbra sem tudjuk mi lesz iskola ügyben.
Elmentünk szerdán a város egyetlen secondary school-jába, beszéltünk az igazgatóval, aki nem mondott egyértelmű választ, és mi csak a jövő tanévtől kértük a felvételüket, mind a kettőjükét. Azt mondta hogy van hely az iskolában, de át kell gondolja, mert más tantárgyak is vannak mint amit eddig tanultak, néha biztatónak tűnt, néha elutasítónak, és majd telefonál pénteken, vagy a jövő héten, hogy felveszi-e.

Ezután csütörtökön elmentünk a suliba, ahol az igazgató azt kérdezte Dénestől, hogy biztos másik suliba akar-e menni, mondjuk neki, hogy most már elmentünk kérni a felvételét, ha átveszik elvisszük, ezt többször is megkérdezte, aztán hogy miért? Erre mondja Dénes hogy ő szeretett ide járni, semmivel semmi baja, de abból az iskola típusból könnyebb tovább tanulni, ezért döntöttek így a szülei. Erre elkezdte bizonygatni, hogy innen is könnyű tovább tanulni, és biztos el megy-e. Miután igennel válaszoltunk, közölte, hogy oké, akkor adja le azonnal a könyveket, ami a szekrényében van, a maradékot hozza be holnap, és az év végi teszteket már nem írhatja meg, de a Domi még levizsgázhat. (mondjuk ez is azt támasztja alá, hogy besértődött, mert különben hogy jött egyáltalán szóba Domonkos)
Mondom neki, hogy lehetetlen helyzetbe hozza így Dénest, és minket, mert nincs lezárva a tanév, hogy tudom így másik suliba elvinni, erre azt mondta, hogy ő telefonon leigazolja ha átveszik ezt a tanévet. Kérdeztem hogy de nem veszít évet, azt mondja nem. 
Ma Dénes bement, és leadta a maradék könyveket, és várjuk a telefont, és nem tudjuk mire számítsunk, mert ki vagyunk szolgáltatva az igazgatónak, hogy ő mit mond a gyerekről, és nem tűnik jó indulatúnak, inkább mint aki bosszút akar állni, mert elvisszük a gyerekeket. Ha rosszakat mond a másik sulinak, nem veszik fel esetleg, akkor még mindig elvihetjük egy másik városba, gimibe, mert otthon is 20 km-t buszozott tavaly, de azért az nem lenne ideális, és akkor még nem beszéltünk Domiról, aki a bátyjával szeretne maradni, mert ő az egyetlen biztos pont itt neki, és akit most már szintén muszáj vinni másik suliba, de másik városba semmiképp sem szeretném.
Most úgy tűnik, ha Dénes befogta volna a száját, vagy mi letagadjuk, hogy el akarjuk vinni, akkor két napra kitiltja és utána vizsgázhatott volna, és nincs ez az egész kálvária. De mivel elárulta hogy el akar menni, mennie kellett azonnal, viszont a Domi jó fiú, vele nincs baj nem tudott mit kitalálni, hogy őt is azonnal kirakja. Tudom hogy ez a rosszindulatú magyar mentalitásból kiinduló magyarázat, és el is hinném hogy itt nem így működnek a dolgok, ha nem látom az igazgató arcán a gunyoros mosolyt, és nem hallom a hanghordozást. 
Na de azért már van B tervem is, ha nem veszik fel ide akkor körül nézünk a környékbeli sulikban, és csak valahová felveszik őket, innen meg mindenképpen menni akartunk. Ez egy vacak suli, és ezt már hónapok óta tudjuk, csak sajnos év közben nagyon drága sulit váltani, és ezt friss bevándorlóként nem engedhettük meg magunknak.
Domi most jött haza, és azt mesélte, hogy amikor el akarta kérni Dénes munkáját háztartástan óráról, amiért fizettünk is, (valami hímzés szerű, amihez Dénes ragaszkodna) azt nem adta ki a tanár mert ha mégsem megy el a suliból akkor jövőre kell a záróvizsgára, és az igazgató is ott volt közben és bólogatott, és három tanár is megkérdezte ma a Domitól hogy mért nem jár iskolába a Dénes.

Én nem értem ezt az egészet egyszerűen, hogy mi történik, vagy miért, és mi jogon, ja és semmi hivatalos papírt sem kaptunk a suli elhagyásáról. Jó lenne tudni az itteni törvényeket, és hogy ebből mi vonatkozik az uniós országokból jövőkre, de annyira nem tudok angolul, és nem tudom jól értelmezni, szóval reménykedek benne hogy minden jól alakul, egyébként meg dühöngök csendben és frusztrált vagyok.
Folyt. köv. jövő héten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése