2013. május 4., szombat

Kanturk

Szombat este összejött nálunk pár barátunk és beszélgettünk meg iszogattunk kicsit, Morgen kapitány is jelen volt egy darabig, még el nem fogyott. De mivel sokan voltunk rá így nem volt senki veszélyesen részeg. Nekem mondjuk semmi bajom nem volt ma reggel, de jól éreztük magunkat. 
Aztán ma ebéd után elmentünk Kanturk-ba kirándulni.
Tudom talán már unalmas nektek a sok kolostor meg templom meg kastély rom, és lehet hogy a képeken nem is jön át, hogy mennyire különbözőek, de nekünk nagy élmény volt mindegyiket felfedezni, és ott lenni  az ősi falak között. Áronnal mindig is szerettünk ilyen helyekre járni, már otthon is (a siklósi várról van vagy ötszáz fotónk) és a gyerekeink is nagyon szeretik, már csütörtökön el kezdik kérdezni: anya hova megyünk hétvégén? Én meg ilyenkor leülök a net elé és a környező vidék térképét meg a google-t faggatom. Még mindig rengeteg látni való van itt a környéken is, nem messze tőlünk, és a szomszédos megyékben még nem is jártunk, nem beszélve az óceánról vagy a tengerről.
Szóval Kanturk: van ott egy várkastély rom, kicsit a város központtól messzebb, már inkább a szélén. Az 1600-as évek elején épült, nem sokat lehet tudni róla azon kívül hogy kinek a tulajdona volt, de rengeteg harc volt körülötte és érte is. Legendák is övezik, de olyan sok és szerteágazó, hogy inkább nem írom le. De rakok ide egy linket ha valakit érdekel: http://mccarthy.montana.com/Articles/Kanturk.html
Csodálatos, belülről látszanak a kandallók, és a kéményeken ki is lehet látni felül. Látszik a gerendák helye ami az emeleteket tartotta, el lehet képzelni milyen lehetett régen, nagyon tetszik. Bárcsak vissza lehetne ugrani az időben kicsit és megkukucskálni, milyen is volt valójában az élet itt. Néhol látszik a kandallóban a téglákon a tűz nyoma, és olyan nagy és szép az egész. Sok fotót csináltunk, remélem visszaad valamit a hangulatából.

















Miután alaposan körül jártuk, mindent többször megnéztünk, vissza mentünk a városba, és sétáltunk még másfél órát. Három parkot is találtunk, meg sok kis zegzugos utcácskát, valamint két kisebb folyó összefolyását a városközpontban. Jó kis nap volt, jól elfáradtunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése