2013. augusztus 27., kedd

Hétfő

Ma elmentünk és elvittük Györkit Kanturk-be a várkastélyhoz amibe beleszerettünk még a tavasszal, és ahová Áron oda varázsolta a facebookra Györkit is mellénk. Most igazán élőben is ott volt velünk, és neki is nagyon tetszett.






 A valóságos kép:
és a photoshop-olt ami még tavasszal készült:


Aztán tovább mentünk és még útközben megálltunk a Mass Rock-nál ami egy sziklás rész ahol valaki meghalt és a felesége egy oltárt és egy keresztet állítatott az emlékére. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező dombokra és egy nagyobb síkságra.









Utána elmentünk a Glenquin toronyhoz, szerencsére nyitva találtuk, fel is mentünk. Hat emelet magas és csigalépcső van, bár egyszer már a nyáron volt szerencsénk felmenni, de sok újdonságot fedeztünk fel most is, Györki pedig rendkívül izgalmasnak találta.







 Fentről hat emelet magasból a kocsink ilyen picinek látszott



Végül innen tovább mentünk Newcastle West-be és megnéztük újra a Desmond Hall-t. Tavasszal már voltunk itt is, de most nem egy nagy turista csoport részeként láttuk, hanem csak a mi családunkat vezette végig az idegen vezető, és volt ideje kivárni, amíg Dénes fordít nagyrészt nekem, a többiek már értették amit mond csak egy két szót nem. Sok dologra csak most csodálkoztunk rá, vagy értettük meg, hogyan is volt régen.





 Dénes a tolmács:

 A földesúr és családja, rangsor szerint ültetve :)




Nagyon érdekes volt egymás után a három különböző korból származó, és különböző életmódot bemutató várat megnézni, és átgondolni az akkor élt emberek életét.
Jó kis nap volt, el is fáradtunk rendesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése