2016. szeptember 29., csütörtök

újabb Mekk Elek történet

Hát újabb hihetetlen lakás felújítási történetem van. Két részből áll, az egyik már harmadik éve húzódik, mert három éve szóltunk hogy valószínűleg beázik Dénes szobája, vagy valami van mindenesetre a sarokban a plafon foltos. Valamit igazítottak a tetőn, a folt nem nőtt tovább, viszont azóta is ott díszeleg a plafonon. Szerintük nem gáz! 
Aztán két éve a Dénes ágyának az egyik lába beszakadt a padlóba, szóltunk hogy ez van, csináljanak valamit, mert a padlószőnyeg alatt szerintünk nem oké a padló. Szerintük a mi hibánk, hogy beszakadt, vitatkoztunk, nem történt semmi, az ágy lába alá deszkát raktunk, és minden maradt a régiben. Idén a szerződés megújításnál megint szóba került a szoba padlója, és végre hajlandók is voltak foglalkozni vele. Kipakoltuk a szobát, Dénes most úgy sem lakik itthon. A képen a szoba közepén jól látszik a lyuk a padlószőnyegben az ajtófélfától egyenes vonalban kb 2 cm-re.
Itt pedig a beázott sarok látható, a plafonon levő folt persze ennél sokkal rondább és nagyobb. 
Felszedték egy hete a padlószőnyeget, kiderült hogy pozdorja lapok vannak a gerendákra rögzítve, és több helyen is be van már szakadva, illetve van olyan rész ahol egy egy lap széle nincs alátámasztva, csak a levegőben lóg.


Mi lett a megoldás? Nem, nem szedték fel és cserélték le, hanem hoztak laminált padlót és rátették, ahogy volt, így egy kicsit kevésbé rossz, de azért továbbra sem mernék ugrálni rajta.



Végül is lerakták de a régi szegélyléceket nem szedték fel előtte, majd hoztak újakat, gondoltuk de jó, mégis szép lesz minden.
Hát nem jól gondoltuk, ahol a régi elállt inkább bevágták a padlót hogy odaférjen, 
aztán az új lécet a rések takarására körben letették, ahol elállt ott most másfél cm-es rés van és kész. 
Gyönyörű a szoba lehet költözni, és milyen festés, jó az úgy! 

Úgyhogy lemostuk a falakat hipós vízzel, beállítottunk egy páraelszívó gépet, hogy kiszáradjon, és berendeztük a szobát így, mert hát végül is van új padló, mit akarunk! A plafonon ugyan ott maradt a beázás foltja, de amúgy Domi boldogan birtokba vette a nagyobb szobát, ami eddig a Dénesé volt, de most már nincs rá szüksége.




A másik rész amit meg kellett csinálni, új keletű dolog, Györki egyik nap arra ébredt, hogy egy hatalmas vízfolt van a padlószőnyegen a szobájában, valamint két egymásra merőleges fal is vizesedik. Kerestük mi lehet az oka, az egyik fal a konyhával szomszédos, a másik túloldalán a szomszéd lakik. Egyik falon sincs vízvezeték cső, de még radiátor sem, megkérdeztük a szomszédot, aki a fal túloldalán lakik, nála nincs gond, és nála sincs vizesblokk azon a falon. Van viszont a falban egy kandalló, nálunk és náluk is, amit nem szabad használni, mert nem jó a kémény, ezért be van dugdosva párnával, meg mindenféle szigetelő anyaggal, ez már így volt amikor kivettük a házat. Szakember jött megnézte, szerinte a kémény miatt van, hát jó. Röpke három hónap alatt sikerült megszervezniük, hogy akkor megcsinálják a kéményt. Tegnapelőtt fel is építették az állványt, és elkezdték a javítást,
aztán bejöttek és leszigetelték a konyha felőli falat, ami fel volt ázva kicsit.


Na ez már váratlanul ért, nem értem, a másik falon van a kandalló, és ez egy belső fal, mi a fenéért szigetelték, csak újra kellett volna festeni ha kiszáradt. Azért ők szépen le is glettelték, 
Majd másnap raktak fel új szegélylécet is és ezzel el is van intézve 


Milyen festés? Szóval ennyi volt, a kéményt megcsinálták, le van zárva véglegesen egy acél lappal, és újra vakolva, elvileg vízmentes lesz a szoba. Györki szegény meg kénytelen így használni a festetlen fallal a szobát. 
Szerintük minden frankó, hiszen a fenti szoba szép új padlót kapott, ez meg vízmentes lett, hogy a padló alatt mi van és hogy festeni kéne a szobát, vagy hogy a tök fölöslegesen leszigetelt fal nincs lefestve és a szegélyléc sem az alján, az meg ne zavarjon minket. Nem hiszem el most már tényleg, hogy itt szakember már bárki lehet aki úgy gondolja, hogy alapít egy céget, és kiírja a kocsijára. Vagy mégis hogy gondolják? 
Ma itt volt az iroda munkatársa amelyiken keresztül béreljük a házat, megnézte a kész munkát. Megpróbálja elérni a tulajnál hogy legalább mi kifesthessük, és az anyagot ők állják, vagy számítsák le a bérleti díjból. Hát kíváncsi leszek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése