2016. október 5., szerda

Limerick-i egyetem (UL)

Hétvégén meglátogattuk Dénest, és ő körbevezetett az egyetemen minket. A Limericki egyetem vagy angolul University of Limerick röviden UL, nem egy régi patinás épületekből álló campus, hanem viszonylag új építésű, és ezért más mint a többi. A város szélén egy külön kisváros tulajdonképpen, igazán illik rá az egyetem város elnevezés. Nagy a területe és gyönyörű parkosított az egész, több szökőkút is van, és rengeteg szabadtéri bútor, ülőhely, szobrok.




Mivel a Shannon folyó keresztül folyik az egyetemen, ezért van egy gyalogoshíd is ami egészen különleges, mert mozog alattunk, ahogy lépkedünk rajta, és a két vége másik megyében van, mert a folyó megyehatár is.


A rengeteg előadó és tanszék mellett, van egy teljes sportcsarnok, uszoda, és mindenféle sportoláshoz adottak a feltételek. Ezenkívül számtalan étterem és kávézó, egy bank és rengeteg bankautomata, egy bolt, posta, fodrászüzlet, és két pub, ahol csak diákkártyával szolgálnak ki.


A folyóparton kocogó ösvény van, és az egésznek a hangulata, szombat délután olyan, mint egy családi kirándulóhelynek. Persze tudom hétköznapokon nyilván tömeg van, nyüzsgés meg minden, de hétvégén családok sétálnak és bicikliznek, mert a terület nyitott mindenki számára. Nekünk is jól esett sétálni egyet a szép környezetben és megértem, hogy Dénes remekül érzi magát itt. Ezek a képek már abban az épületben készültek ahol Dénes legtöbb órája van.







Érdekes volt számomra hogy minden tanszéknek van saját büféje, vagy kávézója.
Sajnos az előadók szombaton zárva vannak, ezért azokat nem tudtam lefotózni. Ez a tabló a tanszék tanárait ábrázolja.

Dénes képével búcsúzom



2 megjegyzés: