2014. február 18., kedd

Györki új munkahelye

Györkinek a sok szétosztott önéletrajzra végre jött egy telefon hívás, és vasárnap meg is volt az állás interjú. Felvették és tegnap már délután ott dolgozott, bár délelőtt még lenyomott egy műszakot (meg 16 km-t biciklivel) a tojásfarmon utoljára. Az egy hét felmondási időt Dénes tölti le helyette, hogy a farmernek legyen ideje mást találni a helyére.
Györki egy étterem és kávézóban kezdett el dolgozni, elég elegáns hely, konyhai mindenesként vették fel és teljes munkaidőben. Eddig nagyon tetszik neki, mert fiatalokkal dolgozik együtt, akik mind kelet európai bevándorlók, és nagyon jó a hangulat. Így könnyebben megérti őket, mind ha írek lennének és ha nem érti akkor segítenek máshonnan megközelítve, vagy akár pantomimmel (az írek többsége ezt nem tudja, vagy nem hajlandó). Tehát végre elindult az angolja használhatóvá gyakorlása felé, mert eddig a tyúkokkal nem sokat beszélgetett angolul. :) Az is nagyon tetszik neki hogy szépen felöltözve, és nem melós ruhában, tyúkszarban kell dolgozni. Persze még csak egy fél napot dogozott, azért majd később már jobban fogja tudni mennyire jó ott neki, de az első benyomások jók, a többit meg meglátjuk. 
Ez a munkahely viszont éjjel zár és mivel Mallow-ban van, busz pedig már nincs akkor, most kell találnia valami lakhatási lehetőséget Mallow-ban, addig Gyöngyiéknél aludhat. Tehát ha meglesz a lakása, akkor indul az igazi felnőtt, önálló élete itt Írországban, amit ő már nagyon várt. Nekem sem olyan nehéz elengedni őt most, hogy csak a szomszéd városban lesz, nem a földrész másik végén, mert ha bármi baj van, nincs egyedül. Szóval remélem, hogy most végre sínen van az élete, és elkezdheti valóra váltani az álmait.

2 megjegyzés:

  1. Ez aztán a jó hír! Gratulálok az új munkához! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! Majd ha lesz szabadnapja és végre tudunk találkozni, akkor majd irok részletesebben is, most még én is csak várom hogy megtudjam mi is van, hogy is van :)

      Törlés