2014. február 24., hétfő

Györki elköltözött

No, hát a múlt hét folyamán Györki elköltözött.
Két éjszakát töltött a Gyöngyiéknél, aztán a Gyöngyi egyik magyar ismerősénél levő, jelenleg üresen álló szobát kibérelte, most van szállása tehát, bár még ideglenes csak, mert nem tudni meddig maradhat, de egy hónapig biztos. Addig meg találhat mást. A munka tetszik neki, bár nagyon elfárad, de mindig szeretett sütni-főzni, és most pizzákat készít. Nem mirelit, hanem helyben készül a tészta, és a feltéteket, szószokat is ők készítik hozzá, aztán kemencében sütik ki. Én is megkóstoltam egyet, nagyon finom. Kapott szép fehér szakács kabátot, és sapit, és a vevők előtt készül minden. A hangulat jó, csupa fiatallal dogozik együtt, érzi hogy fejlődik az angolja, és a bérével is elégedett. Pénteken volt egy szabad napja, hazajött, sokat mesélt, aztán összecsomagolta minden cuccát, és elköltözött Mallow-ba. Nagyon bízom benne hogy minden jól alakul neki ezentúl, és hogy boldog lesz itt...

Áron eléggé megbetegedett, és két napra ki is írta a doki, mert a tüdőgyulladásból csak nem tudott maradéktalanul talpra állni. Most kapott csütörtökön injekciókat, szteroidos gyulladáscsökkentőket, antibiotikumot, és inhalátort is, vettek vért tőle és elküldték tüdőröntgenre is. Sokat pihent, és sokkal jobban néz ki már, jobban is érzi magát, reméljük most rendbe jön tényleg. A vérnyomása rendeződött a gyógyszernek köszönhetően, így azt szednie kell tovább ezentúl.
A kocsink sajnos a műszakin megbukott, de úgy tűnt nincs nagy baj vele. Elvittük szerelőhöz, és négyszer annyiba került kicserélni, mint amire eredetileg számítottunk, mert nem lehetett csak azt az alkatrészt, hanem a hozzátartozót is kellett cserélni. Ez most elég rosszkor jött Áron betegségével egy időben, de nincs mit tenni kocsira szükségünk van, elég bosszantó,hogy ilyen sokba került. Viszont most van egy tök jó és megbízható autónk, és amilyen hosszú kirándulásokat szoktunk tenni családilag, ezt egyáltalán nem bánjuk.
Az elmúlt héten síszünet volt a fiúknak a suliban, ezért is tudott Dénes menni Györki helyett, letölteni a felmondási időt a tojás farmon. Ma már iskola van nekik, viszont a Dénes megbeszélte a farmerrel, hogy minden hétvégén tud menni dolgozni, és ezután is szükség lesz rá, így tud egy kis zsebpénzt keresni. Ennek ő nagyon örül, én meg annak hogy bringázik oda-vissza, és ez egy kicsit megerősíti őt, mert amúgy nem sportol semmit, de ez hétvégente 32 km biciklizést jelent. Ezt a hetet is egész jól bírta, jobban mint vártuk, mert a gipsz miatt kicsit el volt tunyulva, de szerencsére nem nagyon, és egész erős már újra a lába. A bicajt kifejezetten ajánlotta a gyógytornász is, szóval dupla haszon.
Domi a szünet alatt az egerével( mongol futóegér) foglalkozott nagyon sokat, annyira hogy teljesen megszelídítette, kézben lehet tartani, nem harap, nem rohan el. Tiszta jópofa, ahogy mászkál a karjain, és hajlandó a család többi tagjára is átmenni ha odateszem a kezem hozzám is átjön. Sajnos folyamatos mozgásban van, ezért még nem sikerült igazán jó képet készítenem róla (mármint az egér is, nem csak Domi).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése