2014. január 9., csütörtök

Szóval...

Elég lusta voltam mostanában, illetve elfoglaltak a gyerekek a szünet alatt, ezért idén nem is írtam még egy rendes posztot sem, most megpróbálom összefoglalni, mi is volt az elmúlt pár hétben.
A téli szünet alatt Áron nem vett ki szabadságot ezért csak 24., 25., és 26.-án nem dolgozott, illetve január 1.-én sem. Ebből adódik, hogy csak hétvégén mentünk el egy kicsit Donerail Parkba, de a rossz idő miatt ott sem voltunk sokat (de erről írtam is), amúgy nagyrészt itthon voltunk. Sikerült azért karácsony után pénteken egy nagy aktivity partit összehozni a Gyöngyiékkel, a gyerekekkel meg a rizikó nevű társassal  vívtunk nagy csatákat. Filmet is néztünk, Domival kirakóztunk is, de sokat pihent Áron, és a fiúk rengeteget számítógépeztek, xbox-oztak.
A hagyományos szilveszteri társasozás sajnos elmaradt idén, mert egyrészt nem olyan vendégünk volt aki szeretné ezt, másrészt Dénes dolgozott (ő volt a rendeléseket telefonon felvevő a kínai büfében), és Györkinek is házon kívül volt tervezve a bulizás, bár ez csak félig jött össze, mert akivel ment volna pubozni, már fél 10-kor olyan részegen jött érte, hogy éjfél előtt haza is jött, mert a másik srác kiütötte magát. Így végül is ő velünk köszöntötte az éjfélt. Nem volt nálunk most igazi bulizás, kicsit ittunk és beszélgettünk, aztán 1-kor már ágyban is voltunk, Györki meg elment a Déneshez és megvárta amíg végez, fél háromra értek haza. Ez Áronnak most jobb volt így, mert nagyon nehéz volt az év végi túlórázás, és nagyon elfáradt, még szilveszterkor is 4-ig melózott és csak egy pihenőnapot kaptak, aztán megint mehetett dolgozni.
Hétvégén végre egész jó idő volt, ezért elmentünk kirándulni a Killmallock-i Collegiate Church-höz. Dénes nem jött velünk mert az osztálytársaival alakítottak egy zenekart amiben ő a basszusgitáros és pont akkor próbáltak.









Aztán elmentünk Lough Gur-ba, sok eső miatt most minden süppedős, posványos, ezért nem másztuk meg a hegyet, csak a másik oldalon a kisebbik dombon levő, kiépített sétautat jártuk végig, Györki még egyik helyen sem járt ezelőtt. Az elmúlt hetek nagy viharjai nem múltak el itt sem nyom nélkül, nagyon sok fát kidöntött, sokat tövestől tépett ki a szél, nem csoda hisz 120-160 km/órás szélvihar tombolt, kétszer is vörös riasztás volt miatta a szigeten. Pont ezért is volt jó érzés viszont, hogy végre sütött a nap és a szabadban lehettünk kicsit.




























Aztán hétfőn visszahívta Györkit a farmer akihez jelentkezett munkára, és el is jött hozzánk, megbeszélni a részleteket. Most kedd óta minden reggel 8 km-t biciklizik egy tojásfarmra, dolgozik pár órát és egy órára itthon is van. Még nem tudja, hogy lesz-e itt neki több munka is, vagy csak erre a hétre, majd kiderül de ez már mégis egy kis jövedelem, és kezdésnek ez is valami. 
A fiúk is hétfőn elkezdték a sulit, nem túl lelkesen, és alig tudtak felébredni, de már kezdenek belerázódni. Én voltam megint önkénteskedni, és azt vettem észre hogy tényleg egyre többet megértek, és már válaszolni is tudok, bár még nem helyesen beszélek, de majd csak az is eljön.
Most már igyekszem jó kislány lenni és rendszeresebben írni, és ha megjönnek Domi teszteredményei akkor azt is majd megírom.


2 megjegyzés: