2013. december 13., péntek

fürdőszoba- 2. felvonás

Igen tudom, hogy azt ígértem nem írok többet a fürdőről, de... egy csomó minden történt! 
Október elején elkezdett leesni az a sor csempe amit levertek és újra csempéztek a kádnál. (Soha olyant nem is hallottam, hogy csak egy sort leszednek, majd újra rakják, mert az nem lesz tökéletes úgy!) Szóltunk a kiadó irodának, el is jött a szerelő, (eddig meg is írtam) majd látva mi a baj, közölte hogy ez nem az ő hibája, hanem a kőművesé (akit ő hívott ide, és rajta kívül senki nem is tudja ki volt az) és elment. Többször felhívtuk az irodát, hogy egyre több csempe esik le, és leázik a nappali...nem történt semmi. Végül két hete begurultunk és megmondtuk az irodának, hogy vagy csinálnak valamit, vagy szólunk a tulajnak. 
Két nap múlva jött az iroda tulajdonosa (és nem az alkalmazott, aki eddig) hozott egy vállalkozót, (szerencsére nem azt a kontárt, akihez eddig ragaszkodott a tulaj) neki elmondtuk a gondunkat. Megnézték, kiderült nagyobb a baj mint ők gondolták, tehát egyeztetnek a tulajjal, aztán jelentkeznek. Hétfőn jött a vállalkozó, hozta magával a kőművest, megnézték, és mondták hogy jönnének szerdán. Mondtuk a szerda nem jó Dénes lába miatt, akkor majd küldenek sms-t. 
Nem küldtek, de csütörtök reggel fél 9-kor, jött a szaki, hozott magával nagy fehér lepedőket, leterítette a bejárat és az emeleti fürdő között az összes helyen ahol padlószőnyeg van (ettől már szimpatikus lett), aztán leverte a teljes csempét, a törmeléket feltakarította, zsákokban kihordta a kocsijába. 



Kifűrészelte a szétázott gipszkartont (ami nem ám vízálló fajta, hanem sima gipszkarton volt) aztán felerősített a helyére vízálló gipszkartont, 



és ameddig a zuhany engedte, addig le is csempézte. 



Pontban 4-kor elköszönt, mondta, hogy holnap reggel fél 9-re jön és elment. A fürdőt ne használjuk kérte, a szerszámait, anyagokat szépen rendben hagyta, a szemetet felsöpörte, a leterítő rongyokat összehajtotta a szerszámok tetejére. 
Ma reggel percre pontosan fél 9-kor csöngetett, jött vele egy vízvezeték szerelő, leszerelte a zuhanyt, majd elment. A kőműves befejezte a csempézést, aztán kivitte a szerszámokat ami a csempézéshez kellett, és behozta a fugázáshoz szükséges dolgokat.


Én közben elgondolkodtam rajta, milyen gyönyörű lett az új csempe, és hogyha a mosdó feletti 60 x 80 cm csempét is lecserélné, akkor elegáns, szép és modern fürdőnk lenne. Persze ez nem létszükség, csak örülnék neki, megkérdeztük és azt mondta, tőle oké, mindjárt megkérdezi a főnökét is, ő is rábólintott. 


Így hát gyorsan azt is leverte, és újra csempézte, utána pedig végig fugázta az egészet. Vissza szerelte a zuhanyzáshoz az üveglapot a kád szélére, összeszedte a szemetet, felsöpört, kihordott mindent, és elköszönt. 




Szerintem gyönyörűséges lett a fürdő, és ha a fugaanyagot le lehet majd mosni a csempéről, akkor fog igazán látszani milyen klassz is lett. Hétfő reggel jön a vízvezeték szerelő, vissza rakni a zuhanyt, addig nem szabad úgysem használni. Eddig nagyon elégedett vagyok, már csak az a kérdés hogy vízálló lett-e, ha igen akkor végre megnyugodhatunk....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése