2013. december 12., csütörtök

English Market, Dénes lába

Tegnap Cork-ban voltunk a kórházban, Dénesnek lejárt a 6 hét és levették a rögzítő csizmát. Készítettek röntgent és azon minden rendben volt, összeforrtak a csontok. Rá kellett állnia, ezzel nem is volt gond, de lábujjhegyen nem nagyon tud még állni, bár ez is teljesen normális. Mindjárt kapott egy fél órás fizikoterápiás kezelést, ott felmérték, hogy mennyire sorvadtak el az izmok a nem használattól, és kapott lúdtalp betétet a cipőjébe. 
Azt mondták normális, hogy még mindig dagadt a lába, mivel nem használta, és ezért csökkent benne a vérkeringés. Ha zavarja, meg lehet indítani, és akkor lelohad a duzzanat, csak felváltva kell hideg és forró fürdőbe tenni a lábát, ma délután meg is szándékozik csinálni ezt. Azt is mondták, hogy mivel a csontok rendesen gyógyultak, ezért minden fájdalom ami a lábában lesz, normális, és az izmok megerősödéséig fog tartani. Mivel ez valóban erős fájdalommal jár, javasolták, hogy szedjen fájdalom csillapítót, és a rögzítő csizmát pár napig még hordja utcára, de ezt Dénes nem akarja. Viszont a két mankót már nem használhatja, sőt házon belül már egyáltalán nem mankózhat, de utcára még az egy mankó használata javasolt, amíg megerősödnek az izmok. Szerintem Dénes annyira utálja már a mankókat, hogy gyanítom nem sokáig fog az az egy sem kelleni. 
Karácsony után fog időpontot kapni a fizikoterápiás kezelésekhez, addig kapott egy papírt, ahol le van írva és rajzolva, hogy milyen gyakorlatokat kell végeznie napi háromszor. Mivel a lábtörés előtt is nagyon ferde volt a bokája, (befelé csámpás, annyira hogy vászon cipőt nem is tudott hordani, mert kiszakadt a belső fele a bokájánál a vászonnak két hét alatt) eddig is ezért gyógytornát kellett végeznie, és most még el is satnyultak az izmok benne. A törött bokája volt a rosszabb állapotban eleve, mert a hirtelen növést nem tudta követni az izmok megerősödése, (kb. egy- másfél év alatt nőtt 20-25 cm-t) most azt is korrigálni fogják majd a szakemberek. Erre nagyon kíváncsi vagyok...
A kórház után elmentünk az English Market-be húst vásárolni.  Nagyon elégedett vagyok, mert itt olyan húsokat lehet venni amit egy átlag hentesnél, vagy szupermarketben nem. Vettünk 6 db disznó csülköt, 8 db disznó lábat, 20 db csirke felső combot, 40 db csirkeszárny darabot, 1 kg csirke májat, 1 kg csirke zúzát, fél kg csirke szívet, mindez 35 euro volt összesen. Amúgy még tudtam volna vásárolgatni csak egyrészt nem vittem sok pénzt, másrészt Dénes szenvedett, mert fájt a lába, pedig elég közel parkoltunk le, de nem nagyon bírta még a mászkálást. Azért ha valaha Corkban jártok érdemes egyszer ide elmenni, sajnos nem készítettem képeket, de a neten találtam tök jókat, a hangulatot visszaadja, sajnos az illatokat nem tudom mellékelni, pedig úgy volna az igazi. :)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése