2015. december 22., kedd

Moziban voltunk

A hétvégén elkészült a bejgli


és most így becsomagolva várja a karácsonyt, hogy ki ne száradjon.
A Dénes kidíszítette a mézes sütit, ami  már tök jól megpuhult.
Én megkötöztem a szaloncukrokat, hogy fel lehessen akasztani a fára.

A fenyőfát is sikerült beszerezni, csak kicsit magasabb mint kéne, de majd Áron megoldja ezt a problémát. Az ajándékok már be vannak szerezve, de még nincsenek becsomagolva. Ma végig takarítom a házat Dénes segítségével, mert neki ma már nincs suli, mindenhol port törlünk, porszívózunk, felmosunk, aztán már csak akkor takarítok az ünnepek alatt, ha valamit nagyon muszáj. 

Dominak ma van az utolsó tanítási nap, mert ők teszteket írnak a héten, ma már csak fél napot megy, megírja a töri tesztet aztán neki is szünet lesz.
Szombaton voltunk moziban családilag, hatalmas Star Wars rajongók vagyunk, nagyon vártuk a bemutatót. Nagyon tetszett a film, még mindig, a hatása alatt vagyunk, megbeszéljük a jeleneteket. Sikerült megúsznunk  a neten és senki nem futott bele semmi spoilerbe, ezért semmit nem sejtettünk előre, nagyon jó volt. Azért majd később megnézem magyarul is, mert nem mindent értettem, de ahhoz képest elég sokat, hogy milyen vacakul beszélek angolul.
Erről jut eszembe, a cherity shopban ahol dolgozom önkéntesként, az egyik nő felajánlotta, hogy minden héten egy órát beszélget velem mert, neki német férje van és régen amikor ott éltek, neki is az volt a legnagyobb gondja mint nekem. Mert ő sem dolgozott, és nem voltak ismerősei, akikkel gyakorolhatta volna a beszédet, ő is tudja, hogy nem elég a tanulás, meg a tv, rádió, beszélgetni kell a fejlődéshez. Szóval ez egy jó lehetőség, nagyon várom, bár csak januárban kezdjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése