2014. július 7., hétfő

Askeaton Castle Co. Limerick

Először is: a lány akiről írtam, ma hazarepült a szüleivel Magyarországra, nem tud még biztonságosan egyedül menni, mert az egyensúlya még nem igazán működik, és a rövidtávú memóriájával is gondok vannak. Sajnos nem mindig van képben, de az utókezelés itt megfizethetetlen lenne a szülőknek, ezért hazaviszik. Nekem furcsa, hogy másfél héttel az agyműtét után már engedik repülni, de a dokik szerint mehet, nem lesz baj. Otthon egyenesen a kórházba viszik, tehát itt reggel kiadták, délután repülnek, és este már elvileg otthon megint a kórházban alszik. Nem maradhat magára, olyan mintha gyerek lenne, csomó dolgot nem vesz be az agya, mintha semmit nem mondanának neki, például azt sem hogy megműtötték. Szerinte csak beütötte, azért fáj a feje, az orvosok szerint hónapok kellenek, amíg nagyjából rendbe jön, de lehet, hogy soha nem lesz már a régi, és nem élhet önálló életet. Most még ezt nem lehet tudni. Találkoztunk a szüleivel, nem irigylem őket...
Szombaton kirándulni voltunk, először megálltunk Askeaton-ban, ahol egy nagyon érdekes várrom van, múltkor odafelé láttuk egy pillanatra és a neten kerestem róla infót. Körbejártuk, de láthatóan felújítják ezért nem látogatható, egy nagy vaskapu zárja ki az embereket. Azért találtunk nem messze tőle egy tourist inform feliratú apró házat, ami nyitva is volt, ezért bementünk érdeklődni, és kiderült, hogy a bent ülő bácsi az idegenvezető és bevisz minket. A rövid megállóból egy másfél órás komoly előadás lett, amit nekem Dénes ügyesen fordított végig, a többiek elég jól értették a nagyját. Bár nem mehettünk be mindenhova, mert a felújítás miatt veszélyes volna, de azért elég közelről megnézhettük amit lehetett, és sok mindent mesélt is róla, meg fényképeken megmutatta, ami most el van zárva a látogatók elől. Nagyon élveztük a stílusát is, bár a koncentrálástól jól elfáradtunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy a ferences rendi kolostor romjait majd legközelebb nézzük meg.


























Aztán tovább mentünk, az eredeti úti célunk igaziból a Coillte Forest Park Curragh Chase volt, ahol már egyszer voltunk Györkivel és Áronnal, de a két kicsi akkor nem volt velünk. Most ugyan nem voltunk sokat, mert nagyon elhúzódott a vár látogatás, de legközelebb majd jobban felfedezzük, az arborétum részben például még egyáltalán nem jártunk. A gyerekeknek is nagyon tetszett, legközelebb kérték, hogy grillezzünk is ott, és vigyünk labdát is. Szóval hamarosan visszatérünk, nagyon klassz nap volt.
 A multkor látott hattyúfiókák is jól megnőttek már.
















2 megjegyzés: