2014. június 23., hétfő

Nyár

Egész múlt héten gyönyörűséges idő volt, meleg és napsütés, másfél hete egy csepp eső sem esett. A múlt héten volt olyan éjszaka, hogy nyitott ablakkal kellett aludnunk, ami itt azért nem semmi. Kimostam és meg is száradt az összes télikabát, ágyneműk, pokrócok,és elhatároztuk, hogy hétvégén elmegyünk az óceánhoz. Szombaton fel is kerekedtünk, Dénes sajnos nem tudott velünk jönni, mert dolgozott. Innen olyan másfél-két óra kocsiútra van az óceán, dél körül értünk oda, éppen dagály volt. Letelepedtünk, kajáltunk, aztán felmértük a víz hőmérsékletét, hát....nem volt meleg. Belelábalni még csak-csak, de fürdeni senkinek nem lett kedve. A nap sem sütött csak óránként 10 percet, akkor egész jó idő volt, és a szél se fújt addig olyan erősen, de aztán megint jöttek a felhők és a szél. Szerencsére Ballybunionba mentünk, ahol barlangok vannak a sziklafalban, meg zátony is van, ami csak apálykor megközelíthető fürdés nélkül, bár akkor is térdig érő vízben kell menni.
























Így hát nem unatkoztunk, Áron és Domi felfedeztek mindent, Györki fényképezett egy csomót, én meg dideregtem a pulcsimban, és ha Györki épp nem fázott elcsórtam az ő pulcsiját is. Domit beásták a homokba, ezért végül ő csak megfürdött az óceánban, mert le kellett mosakodnia, de neki sem esett jól. Csoda szép amúgy ez a parti rész, nagyon szeretjük, és jó kis nap volt. Haza érve kiderült, hogy az alig napsütés ellenére azért Áron és Györki arca leégett, de nem olyan vészesen mint tavaly...Legközelebb talán jobb időt sikerül kifognunk.
Aztán vasárnap grilleztünk az udvaron, Dénes barátnője Riná is velünk volt, jó kis este volt, annyit ettünk majd kipukkadtunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése