2014. június 1., vasárnap

Krimi

Dénes csütörtökön délután 6 óra körül bement a barátjához a kínai büfébe beszélgetni, mert aznap éppen a Wayne dolgozott (ez az a kínai büfé ahol Dénes is szokott időnként helyettesíteni). Egy darabig beszélgettek, aztán bejött három ír cigány( ezek nem sötét bőrűek, hanem szőkék vagy vörös hajúak, és világos a bőrük is és kék szemük van, de annyira elütnek a vonásaik az írektől, hogy pár hónap ittlét után már messziről látszik, hogy ők nem írek hanem cigányok. Egyéb tulajdonságaik hasonlóak az otthon ismertekhez, csak ezek nem szegények többnyire, mert a bűnözésből jól megélnek, persze itt is tisztelet a kevés kivételnek.), egy lány és két fiú, és kötekedni kezdtek, hogy adjon nekik ingyen sült krumplit a Wayne, nem igazán voltak maguknál Dénes szerint, bár nem volt erős pia szaguk, de tántorogtak, valószínűleg drogoztak. Ezek helyi cigányok, név szerint is ismerték őket, tehát nem átutazó, úgynevezett traveler-ek,( akik még sokkal veszélyesebbek, mert kés vagy fegyver is van náluk sokszor) de ennek ellenére az idősebb fiú most jött ki a börtönből, a város réme. Szó-szót követett, Dénest felkenték a falra, a nyakát szorongatták, és többet is behúztak neki, az arcán napok múlva is látszik a nyoma. Ekkor Wayne látta hogy bajban van, beszorították a konyhaajtóhoz Dénest, próbált szólni nekik, szót érteni velük, de nem lehetett. Ahogy rájuk szólt egyből mind őt kezdte ütni, addig még földre nem került, aztán rugdosni kezdték, próbálta a kezeivel védeni a fejét, de így is felrepedt a fejbőre. Dénes ahogy elengedték szólt a konyhában a kínai tulajnak, aki a másik kínai alkalmazottal együtt járatos a kung-fuban, rögtön kijöttek és el is zavarták a cigányokat. Aztán hívták a Gardat (itt így hívják a rendőrséget) perceken belül kijött 6 gárdista, 3 autóval, ketten civilek, ők mikor látták hogy már nincsenek a helyszínen az elkövetők el is köszöntek. Ketten felvették a vallomásokat, ketten pedig egyből elindultak a városba hátha eltudják csípni őket, mert ők is ismerik őket már névről, arcról. Megnézték a biztonsági kamera felvételeit, és azt mondták a Dénessel történtek nem látszanak, mert nem az eladótérben történt, de a Wayne-el mindent az eladó térben csináltak, és ezért nagyon jó bizonyíték a felvétel. Wayne fején is lefényképezték a sérüléseket amik látszanak. Ezek után Dénes elindult haza, de látta messziről, hogy a templom lépcsőjén ülnek itt a házunk mellett, ezért gyors telefon a gárdának, és apának, hogy menjen érte, mert nem mer hazajönni, és mire Áron odaért a kocsival már a gárdások kísérték is befelé a cigányokat. Nem sokkal hazaérkezése után hívták telefonon a gárdától, hogy rendben haza ért-e, és hogy elfogták a cigányokat, legyen nyugodt. Másnap már délután szabadlábon voltak ugyan, és nem tudjuk mi lesz később...Dénest is eléggé megviselte az eset, és a barátját is, talán őt még jobban is, mert felmondott a kínaiban, azt mondta neki ebből elég, ez nem hiányzik..

2 megjegyzés:

  1. Úh, Móni, ez szörnyű! A fene enné meg ezeket a rusnya c-típusú lényeket, hogy mindenhol megkeserítik az emberek életét. :-( Remélem, hogy a fiad mielőbb túllép a történteken!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére mostanra nagyjából sikerült megemésztenie a történteket, sokat segitett neki hogy a barátjával együtt élték át és azóta nagyon sokat beszélgettek erről. A cigók meg azóta meghúzzák magukat, és szóltak a gárdától hogy jövő szerdán lesz a tárgyalás, és nem kell elmenniük, mert a vallomások a fényképek és a video elég bizonyiték. Azért jó érzés hog nem kell éveket várni a tárgyalásra és nem kell ott még szembesülniük ezekkel a szemetekkel.

      Törlés