2014. június 6., péntek

Killarney nemzeti park

Voltunk a hétvégén a Killarney nemzeti parkban, gyönyörű....biztos megyünk még egy párszor. Nem tudtunk mindent megnézni, mert nem is lehet egy nap alatt bejárni, olyan nagy. Ha valaki erre jár, ki ne hagyja! Itt lehet utána olvasni:  http://www.killarneynationalpark.ie/
Először is megálltunk Kanturk-ban a szokásos tavaszi fotóra, mert útba esett :)




Aztán tovább mentünk és meg sem álltunk Killarney-ig, ahol először megijedtünk, mert a városban dugó volt és rengeteg ember, gondoltuk ha ennyien lesznek a nemzeti parkban is, akkor nem lesz valami kellemes. De aztán tovább menve rájöttünk, hogy országos motoros találkozó van, és a tömeg csak a városig jött, nem a nemzeti parkba. A fiúk csorgatták a nyálukat a motorokra, ahogy araszolgattunk a dugóban, volt idejük megcsodálni egy csomót. Aztán végre odaértünk és megálltunk a vízesést jelző táblánál.
























Az egyik túra útvonalon végig sétáltunk egy gyönyörű erdőn egy patak vonalát követve, végig virágzott a rododendron, ami itt vadon él, aztán a tó partján visszafordultunk a kocsi felé. Aki akar még lovaskocsival is körbe mehet itt. Nagyon szép helyeken jártunk és ekkor még az eső sem esett, sajnos ezután a tó körül már végig. Ezért nem sétáltunk már sokat, csak megálltunk a kocsival ahol lehetett a szűk hegyi utakon kialakított parkolókban. Ha egy turista busz jött szembe akkor le kellett húzódni, de a tó és környéke is gyönyörű, még ilyen barátságtalan időben is.

























Ezután leautóztunk a hegyről, át a városon és a dugón, és a tó majdnem szemben lévő partján, megnéztük a Ross Castle-t. Mire ideértünk újra egész rendes idő lett, de úgy elfáradtunk, hogy a vár után el is indultunk haza.Nagyon jó nap volt, és gyönyörű helyeken jártunk, már tervezzük a következő utat ide.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése