2015. május 13., szerda

Szabadság

Úgy alakult, hogy már januárban tudtam, hogy a fogorvosunk kongresszusra megy május 7,8,9, és 10.-én, ezért nem dolgozom, és Áron is beadta a szabadságra a kérelmét. Aztán márciusban kiderült hogy nagy családi banzáj lesz otthon ezen a hétvégén, nézegettük a jegyeket és nem voltak nagyon drágák, akár bele is fért volna, ezért mondtuk is az otthoniaknak, hogy ha minden összejön, akkor mi is megyünk. Sajnos mire repülőjegyet tudtunk volna venni, már háromszorosába került, és akkor még hozzá jött, hogy a kocsimon is tönkre ment egy alkatrész. Végül is nem sikerült összehozni, és a családi találkozó nélkülünk zajlott le. Sokan szomorúak voltak ezért és mi is, de ha már így alakult, azért küldtünk haza Ír whisky-t, igyanak az egészségünkre egyet.  
Mivel szabadságon voltunk próbáltunk olyan dolgokkal foglalkozni ami kikapcsol, és kirándulni is akartunk, Limerickbe el is mentünk csütörtökön kettesben, pénteken inkább sokat pihentünk, este átjött a Buri, akit már egy ideje nem láttunk, mert otthon volt szabadságon, és a Niki is, akinek a héten szülinapja volt, és most felköszöntöttük. Gondoltuk, hogy szombaton kirándulunk egyet, de Györki dolgozott délelőtt, Dénes meg a Rionna családjához volt hivatalos keresztelőre, ezért elnapoltuk, hogy ne csak hárman menjünk, pedig gyönyörű idő volt. 

Ja, meg hát a kutyamenhely is szombatra várta a Büdit, (mert ez lett nálunk a neve, és nem véletlenül) mert szegénynek a szája tele van gennyes fekélyekkel, és a fele foga hiányzik is. Sajnos olyan sokba került volna kezeltetni, hogy azt nem engedhettük meg magunknak, azért három hétig nálunk volt, de a plakátok hatására senki nem kereste, ezért felhívtunk egy menhelyet, és szombaton elvittük őt. Ez egy magán menhely és a tulajdonos nagyon állatszerető és értő, nem lesz elaltatva vagy ilyesmi, ennek ellenére a szívünk szakadt meg, hogy ott kell hagyjuk, de nem volt jobb megoldás, sajnos. Szerencsére Büdit látszólag nem viselte meg az új hely, kíváncsian nézegetett körül és érdeklődve várta, hogy mi fog történni, még azután is hogy elválasztották tőlünk.



Ezért, hogy ne legyünk szomorúak, kitaláltuk, hogy akkor már mi is kicsit vegyünk részt az otthoni buli hangulatban és főztünk bográcsban halászlét az udvaron, meg grilleztünk és még az udvari virágoskert is elkészült végre. Nem rég érkezett a csomagban a bogrács és a háromláb, még nem tudtuk kipróbálni eddig. Véletlenül sikerült édesvízi halat vennünk Galwayben, egy europa food boltban fagyasztva, szóval szombaton nekiláttunk. Nagyon jól sikerült minden kaja, bár a vége felé már esett kicsit az eső, de sebaj.

Köszönjük Józsi a háromlábat, és a bográcsot is persze mindenkinek!


Pálinkát nem sikerült szerezni, helyette ezt ittunk, még ez hasonlít legjobban hozzá itt.

1 megjegyzés: