2015. május 11., hétfő

Kata

Áron unokahúga Kata márciusban Galwaybe költözött, de még azóta nem sikerült összehoznunk egy találkozót sem vele. Mivel amúgy is régóta terveztük, hogy elmegyünk és megnézzük a Galway-i akváriumot, kitaláltuk, hogy elmegyünk és elhozzuk a hosszú hétvégére, mert itt május 4. bank holiday volt. Szombaton fel is kerekedtünk reggel és délre már ott voltunk az akváriumban. Nagyon szép volt minden, de egy kicsit csalódtunk benne, mert mi a Dingle-i akváriumban már voltunk és ahhoz képest ez kisebb és kevesebb állat van, meg az valahogy jobban is van kitalálva. De azért ez sem rossz persze, meg ha ebbe mentünk volna először akkor gondolom lenyűgözött volna ez is. 







Utána kicsit megnéztük az óceánt, de elég szeles volt az idő, 


és még várnunk kellett, hogy Kata végezzen a munkahelyén, ezért gondoltuk megkeressük hol is dolgozik aztán majd kitaláljuk. Út közben megláttunk egy Pet World nevű áruházat, és mivel ráértünk, megálltunk. Már hónapok óta szeretne Domi egy rágcsálót, mert Janika nem él már, de se itt, se Mallowban, se Limerickben, de még Corkban sem találtunk semmit, csak nyulakat, azt meg nem akartunk. Bementünk és a család beleszeretett egy patkányba, nem volt egyszerű kitalálni, hogy miben és hogyan fog utazni, mert a sima papír dobozt kirágta volna, de nagyon segítőkészek voltak és végül kaptunk egy műanyag állathordozó dobozt fillérekért, amit ők a takarításkor szoktak használni. Tehát vettünk egy lány patkányt, Kelly lett a neve (a Misfits című sorozat szereplője után), nagyon szelíd, barátságos, kedves, okos, és Domi borzasztó boldog vele.




Ezzel el is telt az idő, megkerestük Kata munkahelyét és pár perc múlva indultunk is haza. Ezért Galwayt nem igazán láttuk, azért is nem az a bejegyzés címe. Itthon már elő volt készítve a buli, mert 4.-én  névnapom volt és szombaton ünnepeltük meg, méghozzá country partyval. Hosszú idő után végre összejött, hogy a Gyöngyi is el tudott jönni, és jó kis darts meccs, meg utána karaoke is volt, nagyon jól éreztük magunkat. Végig country zene szólt, és mindenki beöltözött amennyire tudott, volt kalapunk is, vidám este volt. 














Másnap délután Kata, Györki, Dénes és Domi elmentek pubba, megnézni a hurling meccset, (kivetítőn lehet nézni, és együtt szurkol ilyenkor az egész pub) de sajnos Cork vesztett, és ezért nem volt olyan jó a hangulat, mint szokott.


Este aztán rendes pubozás volt, csak a Domi helyett Rionna ment velük, mind jól érezték magukat, Katának is tetszett, de arról már nem készültek képek. 
Hétfőn még elmentünk mind a Buttevant-i romokhoz 





aztán Doneraile parkba sétálni, 







de este felé sajnos Katának vissza kellett utaznia, mert másnap már dolgozott. Reméljük, hogy máskor is jön hozzánk, mi nagyon örültünk, hogy itt volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése