2015. november 6., péntek

Halloween

Hét végén halloween volt, de mivel Áronéknak kivételesen szombaton dolgozniuk kellett, ezért lemondtuk a péntek estére tervezett hagyományos party-t. Szombaton beöltöztünk azért (Áron cica-mica, Györki rab, Dénes tökfej, Domi gazdag úr, én supergirl voltam) és jelmezben társasoztunk egyet, meg vártuk a trick or treat -os gyerekeket egy vödör édességgel, aztán még a Gareys pub-ba is elmentünk, csak Dénes dolgozott így ő nem volt velünk.




Jó kis este volt, de hamar ágyba bujtunk, mert másnap korán kellett kelnünk.Ugyanis végre találtunk egy gyülekezetet, ahol talán hasonló hitelveket vallanak mint a reformátusok, és sikerült is telefonon informálódni, szóval vasárnap délelőtt elmentünk a hozzánk legközelebbi metodista templomba, Adare-be istentiszteletre. Elsőre jónak tűnik, ezért most oda fogunk járni vasárnaponként, aztán majd eldöntjük idővel, hogy minden oké és csatlakozunk hozzájuk vagy keresünk tovább. Jó lenne már három év szünet után újra gyülekezethez tartozni, mert nagyon hiányzik. Sajnos én nem igazán értettem az igehirdetést, de Dénes itthon kivonatolta nekem, viszont Áron tudta követni és a nagyját értette is, a fiuknak meg nem gond persze. Az énekek között volt ismerős is, a Te csak az Istennek országát keresd kezdetű dalt énekelték angolul, jó érzés volt legalább a dallamot ismerni. Utána szeretetvendégség volt a gyülekezeti teremben, kicsit beszélgettünk a többiekkel, és jövő héten mi is viszünk sütit. Nagyon felvillanyozott minket ez a lehetőség, remélem minden jól alakul majd. 
A hét híre még, hogy Dénes lerakta az itteni kresz vizsgát, és ezzel kiválthatja az ideglenes jogosítványt, amivel már vezethet is, ha ül mellette valaki akinek van jogsija. Mostantól két éve van, hogy hivatalos oktatónál levezessen 12 órát, aztán levizsgázzon forgalomban, és megkapja az állandó jogosítványát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése