2015. november 4., szerda

Cashel és Cahir

Két hete hétvégén megbeszéltük a Gyöngyivel, hogy olyan ritkán van időnk találkozni, mi lenne ha együtt kirándulnánk. Szóval Tipperary megyére esett a választásunk és találkoztunk a híres Rock of Cashel-nél. A domb tetején egy hatalmas katedrális romjai vannak, van egy kerek torony is ami a legrégebbi épület itt. Néhol megmaradtak freskó töredékek és egy kevés kőfaragás is. Egy része még felújítás alatt van, talán ha elkészül még érdekesebb lesz. Nekem olyan érzésem volt, hogy Ken Follett: Katedrális illetve a második rész: Az idők végezetéig című könyve itt játszódhatna. Olyan szépen el tudtam képzelni a monumentális romok között, hogy hogyan is élhettek ott az emberek régen. Ha jól megnézitek a képet akkor látszik a kolostor romja is nem messze a völgyben.

Csak Domi jött velünk és el is tűntek ketten a Gyöngyi fiával, külön fedezték fel a romokat. A kilátás is gyönyörű innen, csak sajnos annak ellenére, hogy szépen sütött a nap, olyan erős szél volt, hogy majdnem levitte a fejünket, és a levegő is elég párás volt, még szivárványt is láttunk.










Ezután azt gondoltuk van még időnk és átmentünk megnézni Cahir várát, ami nincs innen messze kocsival kb negyed óra, és szintén nagyon híres, itt forgatták 1981-ben az Excalibur című filmet. Nagyon érdekes volt a várbörtön, én meghaltam volna két éjszaka után ha oda zártak volna. 

Sok kis szoba és folyosó van benne, zegzugos és izgalmas volt végigjárni őket, még az uraság korabeli második emeleti pottyantós vécéjét is megcsodálhattuk. 






A vár a város közepén van és tényleg érdekes, a gyerekeknek is tetszett, a látvány gyönyörű, kívülről a vár, és a várból a város is.







A két fiú végül is kikönyörögte hogy Burika nálunk alhasson, egész este x-boxoztak, aztán másnap haza vittük Mallowba. Jó kis kirándulás volt, gyakrabban kéne ilyet csinálnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése