2015. április 15., szerda

Húsvét

Húsvét előtt szombaton Corkban voltunk vásárolni, és mivel azt hallottunk, hogy az English Marketen lehet kapni magyar füstölt árut, ezért alaposan körbejártuk. Sajnos csak később derült ki, hogy nem ott, hanem a Corn Marketen lehetett a piacon, de azért csülköt meg zúzát vettünk. Szerencsére még a fagyasztóban volt elrakva egy kevés sonka az Ági néni féléből, és az itteni füstölt sonkából is főztünk, bár az inkább olyan, mint otthon a bolti kötözött sonka. Festettem tojást is hagymahéjjal, egész jó lett. 
Húsvét vasárnap kirándultunk Doneraile Parkba, hosszú idő után végre megnyitották megint a long walk-ot, szóval jól elfáradtunk, mire végig jártuk, de nagyon jól esett. Szedtünk medvehagymát és csalánt is. 
Húsvét hétfőn Áron a saját versével ébresztett, és illatoztam aztán egész nap. Györki lelkesen reggel elkezdte végig járni az itt lakó magyar lányokat, asszonyokat, dél körül hazaugrott, hogy én se maradjak ki, aztán ment is tovább. Estig nem is láttuk, és addigra már ő is alig látott a sok italtól, mert jó magyar szokás szerint, a locsolót itatni kell.
Domi saját locsolóverset írt nekem, nagyon aranyos volt, Dénes meg már íresedik, mert ő nem is nagyon akart meglocsolni, végül azért immel-ámmal, és vers nélkül, de valamit löttyintett a nyakamba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése