2015. március 26., csütörtök

Domi vizsgálat

Hétfőn voltunk Domival a mozgásterapeuta vizsgálatán Mallowban. Először a pici kézmozdulatokat vizsgálta, kis stifteket kellett egy műanyag táblán lévő furatokba beletennie, különböző módon, és mérte az időt is. Aztán csavarokat összecsavarni, szintén mérte az időt is. Aztán különböző formákat kellett lerajzolnia, illetve lemásolnia, meg két vonalat követni úgy, hogy a köztük levő egy mm-ből nem futhatott ki a toll. Majd egy-két mondatot lemásolni írott aztán nyomtatott betűkkel, és diktálásra is. Utána egyensúlyoznia kellett agy 5 centi magas és 2 cent széles párkányon úgy, hogy egymás előtt volt a két lába.  Fél lábon szökdécselni is kellett, meg egy egyenes vonalon hátrafelé menni úgy, hogy egymás után rakta a lábát és a vonalról nem léphetett le.Végül egy teniszlabdával kellett a falnál célba dobni, illetve pattogtatni és elkapni. 
Ezek alapján már ott megmondta, hogy valóban mozgáskoordinációs problémái vannak mind a kis, mind a nagy mozgásoknál, és ezek organikus eredetűek. Adhd -soknál  gyakori hogy ilyen problémák is társulnak. Megígérte, hogy mindent megtesz, hogy Domi a vizsgákon már laptopon írhasson, mert indokolt. 
De azért meglepődtem, ismerve az íreket, hogy már tegnap meg is küldte az iskolaigazgatónak és nekünk is, erről a levelet. Mint kiderült az iskola is erre az eredményre számított, és már pár hete a Domi heti kétszer a lukasórákban, számítógép klaviatúrán tanul gyorsan és vakon gépelni, tehát elkezdték a vizsgára felkészíteni, pedig még nem is volt meg a hivatalos papír róla. Azért ez mennyire jó már...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése