2017. szeptember 20., szerda

Domonkos

Először is Domonkos leérettségizett, minden tárgyból sikeres lett, de mivel ellinkeskedte az ötödik év végét és a hatodik év elejét, ezért a matekból és kémiából csak normál szinten érettségizhetett és nem kapott olyan sok pontot, mint amennyit remélt. Mi szülők azonban nagyon boldogok vagyunk, mert ezzel az érettségivel teljesült egy álmunk, mind a három fiunknak van érettségije. Nagy dolog ez két adhd-s szülő, három adhd-s fiáról van szó ugyanis, és nekünk szülőknek nincs érettségink. Rengeteg keserűség és zárt ajtó járt együtt az érettségi hiányával, szóval életünk célja volt, hogy nekik, mind a hármuknak meglegyen. Hogy ez sikerült az igazán nagy öröm, és büszkék vagyunk rájuk! Adhd-val pedig igazán nem egyszerű dolog a középiskola, és egyiküknél sem volt küzdelemmenetes időszak, de végre megvan, túl vagyunk rajta.
  
Ahogy sejtettük is tehát, nem lett elég pontja a zoológus szakhoz, ezért végül is egy egy éves képzést választott, amivel állatorvosi asszisztens lesz. Ez rengeteg plusz pontot ad, így jövőre valószínűleg már elég pontja lesz, szóval újra jelentkezni fog. Az itteni felvételi rendszer olyan, hogy minden elvégzett képzés beleszámít az érettségi után, és már a beiratkozásnál megmondják az ilyen college-okban, hogyha kitűnőre elvégzed, mennyi pontot ad. Ezek a pontok hozzáadódnak az érettségi pontokhoz, ezért ha valaki elsőre nem kerül be arra a szakra, ahová szeretne, nincs oka elkeseredni, mert akkor kis lépésekben még összeszedheti a pontokat és a következő, vagy az az utáni évben nagyobb eséllyel próbálhatja újra a felvételit. 
Miután nem vették fel, eléggé elkeseredett, és nem is akart törődni az egésszel, de addig noszogattam és nézettem vele a college-ok netes oldalait, amíg talált olyan szakot, ami tetszett neki, az ára is megfelelő volt nekünk, és elég közel van, hogy busszal elérje. Szóval végül is a Mallow-i College-ba jár az elkövetkező egy évben, állat gondozó, állatorvosi nővér képzésre, amivel elhelyezkedhet állatorvos mellett, állatkorházban, állat menhelyen, kutya kozmetikában vagy állatkertben, vadasparkban. Domi vágya továbbra is, hogy állatkertben, nagy testű emlős vadállatokkal foglalkozzon, ezért akar zoológus lenni, de ha valamiért ez nem jönne össze, ezzel a szakmával már lehet állatkerti gondozó, így ez az év nem parkoló pálya neki, hanem halad a cél felé, miközben gyűjti a pontokat is. 
Maga a suli és amiről tanulnak nagyon tetszik neki, állatorvosok, állatpszichológus és hasonló szakemberek tanítják őket, és gyakran vannak bent az órákon is állatok, többnyire egyenlőre kutyák. Minden érdekli, minden tetszik, és még az osztály társakkal is jól kijön a hasonló érdeklődési kör miatt, sőt egy barátság is alakulóban van, bár ezt még korai kijelenteni, mivel csak másfél hete kezdődött a tanítás.
Az egész sulit az elejétől a végéig ő intézte magának, mivel szeptember elsején elmúlt 18 éves, már nem mehetünk helyette mi szülők. Elég ügyes volt, csak az adhd-s papírjait (az összeset angol nyelven) sikerült elhagynia a beiratkozás napján, mielőtt még a suliban bemutatta volna, tipikus :), de amúgy ügyes volt. Most minden nap fél órát buszozik, a reggel 8-kor indulóval megy és délután a 4 órással jön haza. Nagyon remélem, hogy a lelkesedése és az érdeklődése kitart egész évre, és sok pontot szerez a továbbtanuláshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése