2016. augusztus 23., kedd

Gap of Dunloe

Még mindig Áron szabadsága alatt történt, a második hétfőn elmentünk kirándulni a Gap of Dunloe -ra. Sikerült olyan napot kifogni amikor Dénes is ráért, és hosszú idő után először négyen mentünk. Dominak ugyan nem volt kedve jönni és ezért az elején durcáskodott is, ahogy a kamaszok szoktak, de amikor odaértünk, kiszállt a kocsiból, körülnézett és csak annyit mondott wááááóóóó! Ezután már nem panaszkodott, hogy velünk kellett jönnie.
Ez a hegyszoros igazán lenyűgöző, csodaszép, mi Áronnal voltunk már itt novemberben, de nyáron egész más, érdemes volt még egyszer megnézni. 


















Mivel hét közben voltunk ott, nem volt elviselhetetlenül nagy a tömeg, de sokan voltak. Itt nyáron a turista látványosságoknál mindig rengetegen vannak, még rossz időben sem lehet kifogni, hogy csak pár ember legyen. Szóval a hágó csodaszép, és a hegy másik oldalán a Black Valley is meseszép. Itt ered a Blackwater folyó ami Mallow mellett már elég nagy, de itt még inkább csak folyócska. 





                                   

 


                                     

A völgyet elhagyva, már nem voltunk messze az óceántól, ezért elmentünk egy kicsi falu melletti eldugott és nem túl ismert partszakaszra a Templenoe melletti Coss strandra. Itt nem voltak emberek egyáltalán, viszont rengeteg szép és nagy kagyló és csigaházat gyűjtöttünk, egy órát bogarásztunk a parton, és még egy delfinnek tűnő állati tetemet is találtunk, nagyon büdös volt. Innen már haza indultunk, de igazán jól sikerült családi nap volt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése