2015. szeptember 1., kedd

Egyveleg

Összefoglalva az elmúlt pár hetet, a Györki és a Domi hazajöttek Magyarországról, Domi sokat strandolt, szenvedett a melegtől, csavargott sokat meg a rég nem látott rokonokkal töltötte az időt, 



és élete első barátnője is megvolt otthon, egy holland kislány személyében, akit kis kora óta ismer, mert a szülei a család barátai, csak eddig nem tudtak igazán beszélgetni, de most az angol ezt is megoldotta. Nagy a szerelem, még mindig chatelnek, bár elvileg szakítottak hazautazáskor, aranyosak tényleg.
Aztán részt vett élete első fesztiválján az Ördögkatlanon, nagyon tetszett neki, és ugyan kicsit késve, de konfirmált is otthon, most már teljes jogú református. 

Györki volt egy kicsit a Balatonon, aztán Pécsen és Ördögkatlanozott is, majd egy nap a nagyszüleinél és már le is telt a szabadsága.

Miután hazajöttek következő hétvégén tartottunk egy nagy szülinapi bulit, mert Györkinek és Áronnak egy hét különbséggel van a születésnapja, és mivel egy helyen dolgoznak, közös az ismeretségi körük is. Végül elég sokan voltunk 18 ember már éppen a határ ami még itt vendégül látható, készítettünk bográcsban pörköltet, elég jó hangulat volt.








Sajnos hajnalban nekem volt egy kis nyűglődésem, egyik fiamnak sikerült eszméletlenre inni magát sutyiban, nem is mertem elaludni, szerencsére megúszta némi hányás-fejfájással, és két nap másnapossággal, most egy darabig nem kíván inni. 

Voltunk kirándulni többször is Doneraile Parkban, Lough Gurban és Limerickben is.




Bevásároltunk nagyjából a sulira is még van pár dolog ami hiányzik, de a héten meglesz az is. A kocsira is kellett új gumikat venni, a régiek kiszolgáltak sajnos. Györkiék hoztak Magyarországról egy új társast a Catan telepeseit és egy régit ami otthon maradt, a Spongyabobos monopolyt, ezért most egy csomót játszunk.
Ma indul a suli Dénesnek, hatodikos lett a gimiben ami itt az utolsó éve és év végén érettségi, kicsit tartok tőle hogy fog menni neki. Eddig dolgozott a hétvégéken 3x8 órát a kínai büfében, de mostantól csak egy napot vállal, hogy ne legyen fáradt és tudjon tanulni is rendesen, ígéretek vannak rá hogy szorgalmas lesz, aztán majd kiderül....
Dominak ma van a 16. szülinapja a hagyományos gyümölcstortával ünnepeljük,
Ő holnap kezdi a sulit, ötödikes lesz, végre zöld pulcsis, felsős gimis, és 10.-e környékén fogjuk megtudni a Junior Certificat eredményét is, reméljük hogy jó lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése